Verzorging

Tips voor de verzorging van snijbloemen
Je krijgt 7 dagen garantie op bloemwerk geleverd via bloemplein.nl. De geleverde bloemen zijn van een goede kwaliteit, zodat je ten minste 7 dagen kunt genieten. Verzorg je je boeket goed? dan heb je er nog langer plezier van en bloeien de bloemen extra goed. Hoe verzorg je bloemen? Hier enkele tips:
Zo snel mogelijk op vaas zetten

Bloemisten verpakken boeketten niet voor niets zorgvuldig. Dit voorkomt dat de bloemen tijdens het vervoer beschadiging oplopen en beschermen het boeket tegen kou of warmte.
Zet en boeket altijd zo snel mogelijk op water.
Schuin afsnijden en blad niet in het water laten komen

Om onder andere bacteriën te verwijderen, is het belangrijk bloemstelen schuin af te snijden voordat je ze in de vaas zet. Gebruik daarvoor scherp gereedschap, bij voorkeur een mes en eventueel een goede snoeischaar. Is je materiaal niet scherp, dan klem je haarvaten af en kan de bloem het water niet goed opzuigen.

Zorg dat er geen blad in het water komt, want het rot. Bloemen kunnen niet tegen vervuild water. Het is niet per se nodig om doornen van rozen te verwijderen. Dit geeft zelfs ‘wonden’ waarin bacteriën kunnen gaan zitten.
Bloemen uitgebloeid? Verwijder ze, dan geniet je langer van de nog mooie bloemen.
Gebruik een schone, passende vaas

Gebruik een vaas waarin bloemstelen de ruimte hebben en zorg dat de vaas schoon is. Glazen vazen maak je over het algemeen gemakkelijk schoon (vaatwasser of afwassen met chloor). Bovendien zie je gemakkelijk of het boeket nog voldoende water heeft. Gebruik liever geen kristallen of metalen vaas, omdat daarin het water (sneller) vervuild raakt. Tip: zet vazen omgekeerd in de kast, dan blijven ze schoon.
Voeg snij bloemenvoeding toe

Snijbloemenvoeding helpt de bloemen zich mooi te ontwikkelen en langer goed te blijven. daarom is het belangrijk dat je de toegevoegde voeding, in de verhouding zoals aangegeven, toevoegt aan het water. Zorg dat je voldoende water toevoegt; teveel voeding in te weinig water ‘verbrandt’ de bloemstelen! Voor sommige bloemsoorten zijn speciale voedingen beschikbaar. Vraag je bloemist ernaar.
Kraanwater in de vaas

Bloemen hebben geen bronwater nodig; kraanwater is prima. De ideale temperatuur daarvan verschilt per bloemsoort. Vandaar dat over het algemeen lauw/handwarm water wordt geadviseerd. Heb je een boeket van een bloemsoort en wil je de ideale watertemperatuur weten? Vraag het de bloemist.
Als je bloemenvoeding toevoegt is het tussentijds verschonen het vaaswater meestal niet ndoig. Echter, sommige bloemsoorten vervuilen het water heel erg. Dan is het raadzaam om na enkele dagen het water te verversen. Vergeet niet om nieuwe bloemenvoeding toe te voegen.
Zet bloemen niet op de tocht, in de warmte of bij fruit

Tocht, warmte en fruit zorgen ervoor dat bloemen sneller verouderen en/of slap gaan hangen. Dus zet je boeket niet in de volle zon, bij de verwarming of openhaard of op een tochtige plek.